Gör det själv-tips som passar till påsk

22 mars, 2021 0 Av diykillen

Att dekorera och inreda efter årstider och högtider gör hemmet härligt lekfullt men ibland får man helt enkelt slut på idéer. Nu när våren och påsken närmar sig är det inte helt ovanligt att vilja få fram både ljuset och vårkänslan hemma. Här får du därför några enkla med roliga gör det själv-tips som passar perfekt när våren sakta med säkert smyger sig fram.

Vacker vas av äggskal

Ett gör det själv-tips som är både vårigt och väldigt påskigt är att göra en vas av äggskal. Det kanske låter krångligt med det är faktiskt ganska lätt – och det enda du behöver är ägg, en limpistol och något att sedan pryda äggvasen med.

Det luriga i det här pysslet är att få till äggskalen, där innehållet först behöver tömmas ur. Ett bra tips är att picka hål både i äggets topp och botten, för att sedan försiktigt blåsa ur det som finns där i.

När det är gjort gör du den ena öppningen lite större och sedan är det bara att börja limma ihop äggen till önskad form. Använd en springform om du vill montera äggen i en cirkel – det blir väldigt tjusigt. Fyll sedan upp med torkade blommor, kvistar och annat som passar och ställ fram din egengjorda dekoration så att alla kan se den!

  • Låt barnen måla äggskalen innan äggen blåses ur
  • Variera med ljusa och mörka äggskal

Arrangera med blommor och påskris

Ett annat gör det själv-tips är att experimentera med blommor och kvistar. Även detta är både enkelt och roligt och det finns väl inget som välkomnar våren på ett bättre sätt än ett vackert blomsterarrangemang – för att inte nämna påskriset!

Köp hem ett par buketter med olika blommor, plocka med dig lite björkris eller andra fina kvistar hem från promenaden och bli din egen florist. Blanda olika växter och kvistar, fyll både stora och små vaser, skålar och krukor och placera ut där hemma. Vår-, och påskkänslan kommer garanterat att göra sig påmind.

Hitta fler gör det själv-tips

Gör det själv-tips, eller DIY-tips som det ofta benämns, finns att hitta både på bloggar, i tidningar och i sociala medier för den som vill ha fler roliga pyssel och gör det själv-tips som passar under vår och påsk. Testa att använda hashtagen #DIY eller #Gördetsjälv så kommer du hitta mänger av inspiration på både enkla och mer avancerade projekt.