Hjälpa till med att måla hus

10 maj, 2019 0 Av diykillen

Ibland händer verkligen allting på samma gång! Vi hade tänkt att vi skulle ut med båten till helgen när jag kollade min almanacka och såg att jag hade lovat en vän till familjen att hjälpa till att måla hus tillsammans med honom den helgen. Nu var det redan torsdag och lite väl sent att ringa återbud så det fick bli en hantverkslördag istället för utflykt. Det är roligt det också, men jag hoppas att han vet mer än jag om att måla hus för jag är verkligen nybörjare på detta område. Jag fick en länk i ett mail för någon vecka sedan var man kunde sätta sig in mer i att måla hus, men i och med att jag bara skall hjälpa till har jag inte sett allt för mycket på sidan. Det känns som att det nog kan börja bli dags att göra så för att inte stå handfallen i byggdammet när vi skall måla hus. Den tunga biten, som jag upplever det i vilket fall, är att handla färg och verktyg.

Jag vet inte så mycket om vad för bas det skall vara i ute färger, men nu skall jag bara vara med på den roliga biten vilket känns ganska kul! Jag körde förbi efter jobbet idag och såg att ställningen redan var där och väntade på att vi skulle klättra upp och måla! Jag har alltid gillat att bygga och ordna hemma så det är faktiskt en riktigt rolig sak att få vara med och måla lite. Jag vet inte hur många strykningar en fasad behöver, men jag tänker att vi nog kommer hinna det mesta ifall vädret håller. När man skall måla hus är det skönt om det inte regnar och blåser, men det är inte alltid man kan planera så. Stå under presenning och försöka hålla värme i takt med regnet är ingen kul känsla, men om allting är som de nu sagt, kommer vi ha sol hela tiden! Bättre kan det nästan inte kunna tänkas bli och när man är klar för dagen och har fått en dusch känns livet underbart!